Techniekochtend bij de kleuters

De techniekochtend bij de kleuters op 31 januari stond in het teken van de Noord- en Zuidpool. Er zijn iglo’s van suikerklontjes gemaakt, sneeuwkristallen geknipt, met de Bee Bot geprogrammeerd ,  ‘ sneeuwvlokjes’  met rietjes verplaatst en de vraag beantwoord hoe het komt dat een pinguïn niet echt nat wordt en het daardoor ook niet koud heeft. De kleuters hebben een pinguïn gekleurd met wasco. Daarop met een plantenspuit water op gesproeid en hé, het water glijdt ervan af door de vette laag. De kinderen zijn ook nog bezig geweest met het meten van inhoud met behulp van een maatbeker en gieter en zo eens gekeken in welk glas, beker of kopje veel of weinig water moet.
Kortom een boeiende ochtend!

Foto’s zijn te vinden in het foto-album.

WhatsApp Image 2018-01-31 at 17.55.21

WhatsApp Image 2018-01-31 at 17.55.22 (1)

WhatsApp Image 2018-01-31 at 17.55.24 (2)

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.